jump to navigation

Las Vegas, U.S.A. 19 december 2006

Posted by univent in Noord Amerika, Travel, USA.
trackback

Leerdam,

Las Vegas, de door de Amerikanen zelf gecreëerde oase in de woestijn van de staat Nevada, staat altijd in de spotlights.

Tot het begin van de negentiger jaren was Las Vegas alleen bekend vanwege haar ruime aanbod aan entertainment voor volwassenen. Dacht u aan Las Vegas, dan was gokken het eerste dat in u opkwam. Vanaf 1991 heeft het stadsbestuur een poging gedaan om van haar platte imago af te komen. Las Vegas moest een stad worden waar bedrijven hun relaties en collega’s met een gerust hart mee naartoe konden nemen. Dik tien jaar later kunnen we concluderen dat deze poging geslaagd is.

De populaire thema-hotels als Luxor, New York-New York, The Venetian, The Aladdin en Paris Las Vegas hebben ervoor gezorgd dat de stad een beschaafder karakter heeft gekregen. Ook zonder ‘slot machines’ en ‘blackjack tables’ is Las Vegas uw bezoek meer dan waard.

Las Vegas bestaat ruwweg uit twee delen. De drie-en-een-halve-mijl lange ‘Strip’, is het hart van de stad. Daarnaast ligt aan de noordzijde van de Strip het gebied rondom Fremont Street en deze straat wordt door de inwoners van Las Vegas beschouwd als ‘the soul of the city’. Een bezoek aan beide delen zorgt ervoor dat u kennismaakt met zowel de (enorme) handelsgeest als de cultuur van een van Amerika’s meest flamboyante steden.

De populariteit van de stoffige omgeving rondom Las Vegas is in de afgelopen jaren vrijwel net zo snel gegroeid als die van de stad. Tijdens uw incentive-reis of rondom uw zakelijke bijeenkomst behoort een bezoek aan de ‘Death Valley’ of de ‘Grand Canyon’ zeker tot de mogelijkheden.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: