jump to navigation

Groenland: echt uniek 2 januari 2007

Posted by univent in Europa, Groenland, Noord Amerika, Travel.
trackback

Leerdam,

Uummannaq ligt 590 kilometer boven de Poolgrens. Het eiland waarop het stadje ligt is 12 vierkante kilometer groot en wordt gedomineerd door een 1.175 meter hoge berg: “Hjertefjeldet”, dat hartvormige berg betekent. “Uummannaq” is hier weer een afgeleide naam van. Twee maanden per jaar gaat de zon helemaal niet onder maar tussen december en februari komt hij ook niet op.

Uummannaq kun je het “echte” Groenland noemen. Een ruig landschap met hoge bergen, weinig vegetatie, veel gletsjers en ijsbergen. De bevolking leeft van het vissen en vervoert zich per hondenslee en boot. Het water rondom Uummannaq wordt rijkelijk bewoond door walvissen en vanuit het centrum zie je indrukwekkende blauw-wit gekleurde ijsbergen opdoemen. Groenland biedt je de unieke mogelijkheid voor de ultieme incentive- of groepsreis.

BigSky biedt u de mogelijkheid om uw relaties kennis te laten maken met Groenland. Kayaks, icebarbecues en inheemse tradities zullen zeker deel uitmaken van uw indrukwekkende belevenis.

Speciaal voor golfliefhebbers organiseren wij uw eigen ice golf toernooi. Ice golf toernooien worden regelmatig georganiseerd in Groenland. Elk jaar trotseren veel topspelers de kou vanwege het befaamde Drambuie World Ice Golf Championship.

Onvergetelijke reiservaringen doet u ook op als u op haaien gaat vissen in het Uummannaq Fjord. De Groenlandse haai is de grootste vis van het eiland. Met de hondenslee brengen wij u naar de plekken waar u het meeste kans heeft om een haai te vangen. Soms is dat zelfs door een gat in het ijs te slaan.

Niet te missen is ook de Heliski Experience! Deze stoere belevenis is weggelegd voor een ieder die het aandurft om de ongerepte sneeuwvlaktes op de 2.000 meter hoge toppen van het Nuussuaq schiereiland te betreden.

Groenland is de absolute top in incentive- en groepsreizen. Een motivator pur sang, een onuitwisbare reiservaring waarmee u uw doelgroepen zeker langer aan u weet te binden. Vraag ons gerust eens om meer informatie..!

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: