jump to navigation

Boccaccio Ballroom 3 januari 2007

Posted by univent in Europa, Events, Hotels, Travel, Tsjechië.
trackback

Leerdam,

Toen ‘Grand Hotel Steiner’ in 1925 geopend werd, was het direct het populairste hotel van Praag. Destijds was het hotel eigendom van de familie Steiner. Zij mocht de belangrijke politieke kopstukken tot haar clientèle rekenen.

Aan het einde van de middag kwam men naar het hotel om thee te drinken in de Boccaccio Ballroom die zich in de kelder van het hotel bevond. In de avonduren veranderde Boccaccio in de meest luxueuze en duurste Praagse nachtclub van de twintiger en dertiger jaren.

‘Het Steiner’ bleef geopend tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd in 1948 eigendom van de Staat. Vanaf dat moment werd het hotel alleen bezocht door hoge communistische partijleden. Het hotel verloor haar naam en kwam niet meer voor in boeken en reisgidsen. Zelfs niet in het telefoonboek! Alexander Dubcek woonde tijdens de beroemde Praagse Lente van 1968 in het gebouw en hierna gaf de socialistische partij er exclusieve privéfeesten.

In 1992 kocht Austria Hotels International het ‘hotel-zonder-naam’ en een jaar later werd het Grand Hotel Bohemia geopend. De Boccaccio Ballroom is inmiddels gerestaureerd en beschikt nog steeds over haar geweldige originele parketvloer en over haar, uit meer dan 4000 onderdelen bestaande, gouden kroonluchter.

Grand Hotel Bohemia is een geweldig 5-sterren hotel in hartje Praag… met een indrukwekkende historie.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: