jump to navigation

“Castled-out” in Cardiff 16 januari 2007

Posted by univent in Europa, Hotels, Travel, UK, Wales.
trackback

Leerdam,

Een van de leukste opmerkingen van een Amerikaanse reiziger, na een verblijf van een paar dagen in Wales, was: “Man, I’m castled-out but I loved it!”. Al reizend door Wales (van gehucht naar gehucht) is het ongelooflijk door hoeveel betoverende, hooggelegen kasteelruïnes je verwelkomd wordt. De echte “Welshmen” zijn soms wat angstig dat bezoekers er na verloop van tijd moe van worden, maar geloof ons: je krijgt er eigenlijk geen genoeg van!

Wales dus. Onvergelijkbaar met buurman Engeland, wat veel mensen niet verwachten. En dat maakt Wales zo speciaal. De hoofdstad van Wales, Cardiff, ligt op slechts twee uur rijden van Londen’s Heathrow Airport. De stad kan ingezet worden als enkelvoudige incentive- of groepsreisbestemming maar ook een combinatie met bijvoorbeeld Londen is aan te raden.

Voor golfers wordt Wales nog aantrekkelijker ten opzichte van Schotland en Ierland omdat het verkozen is om de Ryder Cup van 2010 te huisvesten in het vijfsterrenresort Celtic Manor in Newport, in het zuiden van Wales. Celtic Manor is een perfecte bestemming voor groepsreizigers. Het heeft 330 kamers en een briljante Spa. Boeken dus!

Geen reis naar Wales is compleet zonder een tour door Cardiff, een van Europa’s rijzende, luxe steden. Cardiff Bay, vroeger een haven waarvandaan steenkool vervoerd werd, heeft een industriële uitstraling en is het ‘thuis’ van veel gezellige restaurants en kunstmusea. Een van de mooiste hotels in Cardiff is het hippe, vijfsterren, en 132 kamers tellende St. David’s Hotel & Spa: een toren aan het water met een atrium dat rijkt van de begane grond tot het plafond. De lobby is verrijkt met een kunstgallerij en het prachtige uitzicht op de haven maakt het “the place to be” in de stad.

Cardiff Castle mag ook niet vergeten worden. Haar geschiedenis gaat terug tot in de vijftiende eeuw. Uw gasten kunnen dineren in een zaal waar veel koninklijke gasten werden ontvangen. Ook Prins Charles en Prinses Diana (“The Princess of Wales”) maakten vaak gebruik van deze dinerfaciliteit.

Op slechts enkele minuten rijden vanaf het centrum van de stad, maken de snelwegen plaats voor de lange, hegrijke lanen die als typisch “Welsh” te omschrijven zijn. Groene heuvels vol schapen, oude dorpjes met mooie cottages en een erg vriendelijke bevolking. En natuurlijk kasteelruïnes!

In het westen van Wales ligt het vissersdorpje Saundersfoot. Kijkt u tegen de heuvels aan dan is het 35 kamers tellende St. Bride’s Hotel niet te missen. Het hotel heeft een prachtig zwembad dat de baai overziet en beschikt over een prachtige collectie van authentieke Welsh kunst.

Kortom, Wales. Ervaar het! BigSky heeft nog veel meer informatie over dit prachtige land op voorraad. Een reis-op-maat ontwikkelen we vrijblijvend voor u als u contact met ons opneemt.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: