jump to navigation

Chique Zürich, beroemd Davos 17 januari 2007

Posted by univent in Europa, Events, Hotels, Travel, Zwitserland.
trackback

Leerdam,

Er zijn niet veel gebieden in Europa die zo adembenemend mooi zijn en ontuitwisbare indrukken achterlaten. Zwitserland is een van die plaatsen. Hoewel Zwitserland geen onontdekt gebied is voor incentive- groepsreizen, klimt het langzaam maar zeker hoger op de lijst van meest favoriete bestemmingen.

Niet alleen de hoge bergen, prachtige meren, de skigebieden, chocolade en kaas zijn in trek maar ook het veilige en efficiënte karakter van het land spelen een rol. De meeste reizen vangen aan in Zürich, het financiële centrum van Zwiterserland, dat gelegen is aan de oever van het Zürichmeer.

Een van de leukste ontwikkelingen in de stad is de voortdurende renovatie van het Dolder Grand Hotel, dat in 1899 geopend werd, over de stad uitkijkt en over een eigen golfbaan beschikt. De renovatie, die een investering vergt van zo’n 150 miljoen euro, zal in 2008 afgerond zijn en wordt een absolute ‘hit’ voor incentive- en groepsreizen.

Drie uur verderop ligt het ski resort van Davos, het hoogstgelegen dorp van Europa, in de Zwitserse Alpen. Dankzij het World Economic Forum is Davos uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese meetingbestemmingen.

Het World Economic Forum, dat jaarlijks in januari bijeenkomt trekt een groot aantal belangrijke zakenmensen en journalisten. In deze periode is elk hotel volledig volgeboekt. Het zal een van de weinige keren zijn dat VIP’s genoegen nemen met een driesterren-accommodatie.

Het World Economic Forum vindt plaats in het congres centrum in Davos, gebouwd in 1969 en sindsdien twee keer gerenoveerd. Het wordt alom beschouwd als een van de modernste meetinglocaties ter wereld. Met drie vleugels en 22 conferentiezalen kunnen er 2.500 personen tegelijkertijd confereren.

Davos wordt omgeven door skihellingen en bergrestaurants (die overigens ook geboekt kunnen worden voor bijeenkomsten). Bergrestaurant Pischa, dat op de top van de Pischa Berg ligt kent een sensationeel uitzicht en is makkelijk bereikbaar met de auto.

Het Steigenberger Grand Hotel Belvédere is wellicht het bekendste hotel van Davos en ligt op drie minuten loopafstand van het congres centrum en het ijs- en sportstadion. Het hotel telt 131 kamers (en suites) en beschikt over conferentiefaciliteiten voor maximaal 500 personen.

Natuurlijk trekken de meeste groepen naar Davos om te skiën en te snowboarden. De 5 skigebieden en meer dan 225 kilometer lange skipistes maken van Davos een van Europa’s beste bestemmingen voor ski- en snowboardfanaten.

Indien u overweegt om een incentive- of groepsreis naar Zwitserland te organiseren dan ontwikkelen wij graag een programma op maat voor u. Ook voor andere Zwitserse bestemmingen, zoals Genève, Chamonix, Basel en Bern bent u bij BigSky aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: