jump to navigation

The Third Man in Wenen 18 januari 2007

Posted by univent in Business Games, Europa, Events, Hotels, Oostenrijk, Travel.
trackback

Leerdam,

Holly Martins, een werkloze schrijver van pulpromannetjes, arriveert in het naoorlogse Wenen. De stad is door de geallieerden in sectoren opgedeeld en door een tekort aan goederen floreert de zwarthandel. Martins is in Wenen op uitnodiging van zijn oude schoolvriend Harry Lime, die hem een baan heeft aangeboden. Lime blijkt echter onlangs omgekomen in een merkwaardig verkeersongeluk. De verklaringen van Lime’s vrienden en kennissen blijken niet helemaal te kloppen en Martins besluit te onderzoeken wat er werkelijk met Harry Lime is gebeurd.

Tot zover het plot van de uit 1949 stammende film “The Third Man”, met in de hoofdrollen Joseph Cotten en Orson Welles.

Ruim 55 jaar nadat The Third Man uitkwam, is het tijd om de geschiedenis te herhalen. Wat begint als een informatieve kijk op het naoorlogse Wenen mondt uit in een duizelingwekkend avontuur waarin realiteit en geschiedenis op onnavolgbare wijze door elkaar heen lopen.

Uw gasten bevinden zich in het naoorlogse Wenen; een door de geallieerden bezette stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest is. Men begeeft zich in de voetsporen van Harry Lime en herontdekt de stad. Een originele oude bus staat klaar voor een rondrit door Wenen. In het stadscentrum wordt de bus staande gehouden door politie-agenten die uw gasten een voor een uit de bus halen voor de noodzakelijke controles. Arrestatie kan alleen voorkomen worden door te vluchten in de ondergrondse wereld van de stad. En alleen wij weten wat uw gasten daar te wachten staat…

BigSky beschikt over een spannend The Third Man-draaiboek, waarin de originele film muziek, schaduwen op de ondergrondse muren en geweerschoten niet ontbreken. Na de ontsnapping uit de donkere Weense wereld en de ontknoping van uw avontuur volgt een tour door de stad. U bekijkt filmsets, maakt kennis met de zwarte markt en volgt een route die uitkomt in het beroemde Brezl Gwölb Restaurant, waar live accordeon muziek en heerlijke authentieke Weense gerechten op het hoofdprogramma staan.

Bekijk Wenen eens door de ogen van Orson Welles en laat BigSky een spannend avontuur voor u uitwerken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Groeten,
Robbert

Hoteltip Wenen:

In 1876 startte Eduard Sacher het Weense Sacher Hotel. Eduard was de zoon van de bedenker van de originele Sacher-Torte, een unieke chocoladecake. Net nadat de Sacher-Torte uitgevonden was, werd het hotel een wereldberoemde ontmoetingsplaats voor politici, artiesten en aristocraten. Het hotel ademt nog immer de sfeer uit vroeger tijden.

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: