jump to navigation

2007 Hot Spot Top 10 (2 van 2) 19 januari 2007

Posted by univent in Azië, Bhutan, Bulgarijë, China, Costa Rica, Europa, Frankrijk, Noord Amerika, Travel, Zuid Amerika.
trackback

Leerdam,

Zoals beloofd in een eerder bericht publiceren wij u de nummers 5 tot en met 1 van ’s werelds 10 meest in het oog springende incentive- en groepsreisbestemmingen. De nummer 1 van de lijst is Bhutan, dat landen als China, Frankrijk en Ierland voor zich wist te houden. Zelfs Brad Pitt en Angelina Jolie hebben er tijdens hun zwangerschapsreis naar Namibië niet voor kunnen zorgen dat het Afrikaanse land zich bovenaan de lijst zou nestelen.

Het afgelegen Aziatische staatje ligt ingeklemd tussen China en India en is een van de meest geisoleerde landen ter wereld. Hoewel er geen limiet verbonden is aan het jaarlijkse, maximale toeristenaantal probeert Bhutan’s regering het aantal te beperken tot een paar duizend. Hun doel is het handhaven van een klein, bergachtig Koninkrijk. De charme van de gebrekkige infrastructuur zorgt ervoor dat u tijdens een reis naar Bhutan niet oog-in-oog komt te staan met hordes westerse mensen die op zoek zijn naar het beloofde land.

Het vervolg van de lijst:

# 5 – Frankrijk

De wereldwijde populariteit voor Frankrijk is mede te danken aan het gastheerschap van de 2007 Rugby World Cup. Vanuit de hele wereld zullen rugbyfans, tijdens de twintigste keer dat het evenement georganiseerd wordt, in september en oktober naar Frankrijk trekken om er te genieten van onder meer Champagne en Camembert (of zou men een voorkeur hebben voor Engels bier?). Meer informatie over Frankrijk is te vinden in een eerder bericht op het BigSky blog.

# 4 – Costa Rica

Costa Rica wordt beschouwd als de juweel van Centraal Amerika. Het land is een oase van kalmte en ecotoerisme. De lang gerekte kustlijn trekt veel surfers aan. De stranden en het klimaat nodigen uit tot een luie reis in het witte zand. Meer informatie over het prachtige Costa Rica treft u hier aan op Wikipedia.

# 3 – China

De Olympische Zomerspelen van 2008 worden in Peking gehouden en dat zorgt ervoor dat de populariteit van China aldoor zal blijven stijgen. Het is belangrijk om te onthouden dat China eigenlijk geen land is – maar een compleet nieuwe wereld. Een reis naar China leidt u natuurlijk langs de Zijderoute, u zeilt over de Yangtze Rivier, u verkent het Dr Seuss landschap en de provincie Guangxi. Meer informatie over China is te vinden op Wikipedia.

# 2 – Bulgarije

Het opnemen van de Bulgarijë in de lijst komt wellicht als een verrassing. Net als Roemenië is het land een kersvers lid van de Europese Unie. Met haar hoofdstad Sofia en ontwikkelde stranden langs de Zwarte Zee is Bulgarijë een nieuwe, veelbelovende incentive- en groepsreisbestemming. Zeker voor mensen die eens voorbij het veelgeprezen Kroatië willen kijken. Meer informatie over Bulgarijë kunt u vinden op Wikipedia.

# 1 – Bhutan

Bhutan dus. De trotse nummer 1 op onze lijst. Genesteld in het hart van het Himalaya gebergte. Sinds de deuren van het land in 1974 een klein stukje geopend werden voor de buitenwereld, hebben avontuurlijk ingestelde reizigers een bezoek gebracht aan de prachtige omgeving, de indrukwekkende landschappen, architectuur en de vriendelijke bevolking. Meer informatie over Bhutan is te vinden op Wikipedia.

BigSky ontwikkelt en organiseert incentive- en groepsreizen over de gehele wereld. Omdat wij een spin zijn in het wereldwijde reisweb kunnen wij u indrukwekkende ervaringen op laten doen. Zelfs in landen als Bhutan. Heeft u uw favoriete bestemming gemist in de Top 10 of heeft u interesse in een reis-op-maat dan kunt u contact met ons opnemen. Binnen no-time sturen we u een passend voorstel.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: