jump to navigation

Baskisch Bilbao 31 januari 2007

Posted by univent in Europa, Spanje, Travel.
trackback

Leerdam,

Bilbao is een van de belangrijkste steden van Spaans Baskenland. Vergeleken met het aristocratische San Sebastian had Bilbao van oudsher een industriële uitstraling. Sinds de Amerikaanse architect Frank Gehry Bilbao verkoos als de plaats voor het fantastische, bijna buitenaardse Guggenheim museum zijn de grauwe tijden voorgoed verleden tijd. De deal tussen de New Yorkse Solomon R. Guggenheim stichting en het Baskische bestuur werd beklonken en het resultaat is een van de meest indrukwekkende musea van Europa. Sindsdien heeft Bilbao een enorme imagoverandering ondergaan en bruist het er nu van leven, handel en zelfvertrouwen. Het Guggenheim museum werd geopend in 1997. Tijdens een bezoek aan de stad mag dit museum niet ontbreken.

De stad Bilbao dateert uit het jaar 1300. Voordat de stad officieel opgericht werd, was het een thuisbasis van de Noormannen en zelfs wat Romeinen. Nadien is Bilbao almaar blijven groeien. Bilbao is een goede bestemming voor uw incentive- of groepsreis. Zeker als u een bezoek aan het Guggenheim museum in het programma wilt opnemen. Bovendien is het Spaans Baskenland een hoogstaand culinair gebied, met het hoogste aantal met Michelin sterren genoteerde restaurants van het land.

Bilbao’s Gastronomische Tours

>> Rioja Wijntour

Met uw gasten proeft u een weekend lang Rioja wijn en geniet u van de Baskische keuken. Natuurlijk bezoekt u een museum en een prachtig kasteel. Een bezoek aan San Sebastian in de vorm van een tapastour raden we u zeker aan.

>> San Sebastian & Bilbao Kookweekend

Eten en drinken, inclusief kookworkshop in San Sebastian en een geweldige tapastour door de oude wijk. U overnacht in een prachtig, historisch hotel vlakbij de zee en bezoekt het Guggenheim museum.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over een op maat gemaakt bezoek aan Bilbao, of San Sebastian, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van een vrijblijvend reisvoorstel.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: