jump to navigation

Marrakech in de Atlas 1 februari 2007

Posted by univent in Afrika, Hotels, Marokko, Travel.
trackback

Leerdam,

Hoewel het Marokkaanse Marrakech geen badplaats is, is het wel de meest populaire incentive- en groepsreisbestemming van Marokko. Marrakech is gemakkelijk te bereiken. De diverse directe luchtverbindingen vrijwaren u van een hobbelige, urenlange tour door het Atlasgebergte. Tenzij u een bezoek aan Marrakech wilt combineren met een verblijf in de kustplaatsen Agadir of Casablanca welteverstaan.

Eenmaal in Marrakech beland, zult u merken dat hier enorm veel te doen en te leren is. De Marokkaanse gidsen weten exact de weg door de exotische bestemming en zullen u zeker wijzen op het luxe La Mamounia Hotel.

De historie van het hotel is minimaal net zo fascinerend als het hotel zelf. Het is gelegen op de muren van het oude Marrakech. La Mamounia Hotel is vernoemd naar haar meer dan 200 jaar oude tuinen, die in de achttiende eeuw als huwelijksgeschenk aangeboden werden door Prins Moulay Mamoun’s vader. Momenteel zijn de tuinen ruim 8 hectares groot. Ze laten de enorme variëteit zien in bloemen en bomen die Marrakech rijk is.

In 1922 werd het hotel ontworpen door de architecten Prost en Marchisio. Ze combineerden de traditionele Marokkaanse ‘designs’ met de populaire Art Deco looks uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Hoewel het hotel sindsdien erg vaak gerenoveerd is, hebben de huidige eigenaren de fantastische setting weten te behouden.

Veel beroemde personen werden verliefd op La Mamounia. Winston Churchill noemde het “the most lovely spot in the whole world”. Hij spendeerde veel winters in het hotel terwijl hij het Atlasgebergte schilderde. Daarnaast kwamen Churchill en Roosevelt naar La Mamounia voor de Casablanca Conferentie in 1943. Het verhaal gaat dat ze hun werk deden vanaf het dak van het hotel, terwijl ze over de met sneeuw bedekte bergen uitkeken. De suite waar Churchill het liefst verbleef is naar hem vernoemd.

Hotel La Mamounia speelde ook menig hoofdrol in beroemde films. “Morocco” met Marlene Dietrich werd er opgenomen. Alfred Hitchcock’s “The Man Who Knew Too Much” trouwens ook. De muren in de gangen van het huidige hotel zijn grotendeels bedekt met oude filmfoto’s. Volgens de medewerkers van het hotel kreeg Hitchcock zijn idee voor de film “The Birds” terwijl hij de balkondeuren van La Mamounia opende en de vele duiven zag. En wat te denken van Crosby, Still, Nash & Young’s lied over de “Marrakech Express”? Kortom, La Mamounia is een levende legende.

Waarom is La Mamounia zo populair onder groeps- en incentive-reizigers?

  • Enerzijds is de sfeer romantisch, elegant en exotisch. Anderzijds zijn de medewerkers enorm servicegericht. Natuurlijk speelt de ligging van het hotel, tussen de tuinen en in Marrakech, ook een belangrijke rol.
  • Eten en drinken in het hotel is een verademing. Denk aan een lunch nabij het zwembad, een traditioneel Marokkaans diner in “La Marocain Restaurant” en een luxe, eigentijds ontbijt op bed na een nacht lang feesten in de stad.
  • De kamers van het hotel zijn groot, met hoge plafonds en geweldige balkons vanwaar u de tuinen, het zwembad, de moskee en de oude stad kunt overzien. De kamers hebben moderne elementen maar de eigenlijke sfeer in het hotel is Moors/Art Deco.
  • De sport- en vrijetijdsmogelijkheden zijn zeer divers. In Hotel La Mamounia vindt u een zwembad, tennis- en squashbanen, een spa, fitnesscentrum, een golf driving range, poolbiljarts en een casino. In de nabijheid van het hotel treft u ook nog eens twee golfbanen aan en (leuk idee) skiën in de sneeuw is mogelijk binnen 70 kilometer van de stad.

We kunnen ons goed voorstellen dat een verblijf in Marrakech u zult aanspreken. Daarom voorzien we u graag van meer informatie over La Mamounia, Marrakech èn Marokko. Neem gerust contact met ons op. Een vrijblijvend reisvoorstel op maat, inclusief vliegtarieven en alle ingrediënten die uw BigSky-reis zo speciaal maken, sturen we u graag toe.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: