jump to navigation

Going loco… 2 februari 2007

Posted by univent in Mexico, Noord Amerika, Travel.
trackback

… down in Acapulco. The magic down there is so strong…”

Leerdam,

In de jaren 50 van de vorige eeuw was Acapulco de belangrijkste badplaats van Mexico. In de jaren 80 werd het ingehaald door Cancun. Acapulco is vandaag de dag natuurlijk nog steeds een geweldige incentive-bestemming. Een paar dagen bedankt worden voor uw prestaties is een onvergetelijke ervaring, daar aan de westkust van Mexico!

Acapulco is ontstaan in 1566, hoewel het gebied al in de oudheid bewoond werd. Gedurende de koloniale periode was Acapulco de belangrijkste havenplaats voor het drijven van handel met Azië. Dagelijks werd er verscheept naar met name China en de Filipijnen. In de zeventiende eeuw werd de stad herhaaldelijk aangevallen door piraten. Dit leidde tot de versnelde bouw van het Fort San Diego, dat overigens in 1776 opnieuw gebouwd moest worden. Rond 1925 werd de eerste snelweg tussen Acapulco en Mexico-stad gerealiseerd. De zogeheten supersnelweg, de “Autopista del Sol”, werd opgeleverd in 1955. Deze supersnelweg was de oorzaak van de enorme toeristische explosie, en was derhalve de succesfactor van Acapulco.

De stad Acapulco is onder te verdelen in drie gebieden. Allen omklemmen ze de Baai van Acapulco. Aan de westkant ligt de oude stad, met de haar Zócalo (centrale plein) en de markt. Acapulco Dorado (Gouden Acapulco) bezet het centrale en oostelijke deel van de baai. Dit is de belangrijkste plaats voor incentive-reizigers zoals u. Hier bevinden zich de hotels en uitgaansgelegenheden. Tegen het zuiden van de baai ligt Acapulco Diamante (Diamanten Acapulco) alwaar zich een aantal prachtige resorts bevinden.

Wat maakt een groeps- of incentive-reis naar Acapulco zo leuk?

Een paar voorbeelden:

  • U kunt klifduiken in La Quebrada.. Kijken mag overigens ook!
  • De schaal- en schelpdieren op uw bord zijn zo vers als het maar kan
  • De zonsondergang nabij Pie de la Cuesta is oogverblindend
  • Het nachtleven in Acapulco’s befaamde discotheken is onvergetelijk
  • Voor, omgerekend, 25 euro heeft u toegang tot de nachtclubs, inclusief open-bar
  • Een één- of meerdaagse cruise over de Grote Oceaan is geweldig
  • Acapulco is voor de Nederlandse en Belgische reizigers vrijwel onbekend terrein, in tegenstelling tot Cancun.

Een reis naar Acapulco kan gecombineerd worden met een verblijf in Mexico-stad. Indien u echter een dagje naar een andere plaats wilt, kunt u kiezen voor het plaatsje Taxco. Taxco is een dorpje dat bekend staat om haar zilvermijnen. Het ligt op slechts twee uur rijden vanaf Acapulco en ziet er koloniaal uit. Mooie, witte gebouwen en smalle, hobbelige straatjes kenmerken de plek waar u tegen zeer scherpe tarieven zilveren items kunt kopen.

Acapulco dus. “Begging you to please, please don’t go…”

Voor meer informatie over een groeps- of incentive-reis naar Acapulco, Cancun of Mexico-stad kunt u contact met ons opnemen. Onze reisvoorstellen presenteren wij u vrijblijvend.

Groeten,
Robbert

Video

Acapulco:

 

 

%d bloggers liken dit: