jump to navigation

La Dolce Vita 5 februari 2007

Posted by univent in Europa, Italië, Travel.
trackback

Leerdam,

De Eeuwige Stad is een aantrekkelijk schouwspel. Het Colosseum, het Vaticaan, de Borghese Tuinen, het Pantheon, het Forum, de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein staan al sinds de opkomst van de incentive-reizen in de onafgebroken belangstelling van vele bedrijven.

De echte schoonheid van Rome ligt eigenlijk in het samengaan van historische en moderne dagelijkse gebruiken. De Franciscaanse monnik die zich met mobiele telefoon aan het oor geklemd door de wijk Trastevere spoedt, de Italiaanse stakers (zoals er elke week wel een staking plaatsvindt in Rome) die demonstreren nabij het oude Forum, de luide Vespa’s die over het Piazza Venezia rijden en de hippe wijnbarretjes die in de Middeleeuwse straatjes achter Piazza Navona verborgen zijn.

Het geeft de stad een enorme aantrekkingskracht. Noem het “La Dolce Vita” dat u elders niet tegen zult komen. Tot een jaar of wat geleden stond het populaire Rome niet bekend om haar toeristvriendelijkheid. Met het ingaan van een nieuwe eeuw kwam daar in snel tempo verandering in. Nooit eerder was de stad zo toegankelijk en gemakkelijk te verkennen. Het openbaar vervoer is verbeterd, nieuwe architectuur bepaald een deel van het straatbeeld en vrijwel overal op straat kunt u draadloos het internet op.

In drie dagen ziet u hetgeen u zou moeten zien in Rome. Heeft u echter vijf dagen tot uw beschikking dan kan BigSky u nog meer van de stad laten zien, zoals de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. Bovendien verveelt een extra Cappuccino op een terras op Piazza Navona nooit. Voor de echte culturele incentive-reizen raden we een langer verblijf in Rome aan want, om hetgeen de oude Romeinen achter hebben gelaten te kunnen zien, heeft u zeker een week nodig.

Laat ons u meer vertellen over een reis naar Rome. Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: