jump to navigation

Kosmopolitisch Buenos Aires 6 februari 2007

Posted by univent in Argentinië, Travel, Zuid Amerika.
trackback

Leerdam,

Buenos Aires is de mooiste hoofdstad van Zuid Amerika. Wellicht zelfs de mooiste hoofdstad van het hele zuidelijk halfrond. De stad is overweldigend. Opwindend… Een metropool van meer dan 10 miljoen mensen. Enorme tegenstellingen bepalen de 50 buitenwijken, die zich uitstrekken over meer dan 120 vierkante kilometer.

Buenos Aires is de plek waar de Argentijnse Pampa’s verbonden worden aan de Rio de la Plata, die overgaat in de Atlantische Oceaan. Overweldigend dus, maar ook intiem. Druk maar ook relaxed. Buenos Aires is een fantastische stad. Een ver weg gelegen stad, die geschikt is voor incentive-reizen die meer dan vijf dagen in beslag mogen nemen.

Kosmopolitisch, met een mix van diverse stijlen. Van de negentiende eeuwse Parijse invloeden tot de eenentwintigste eeuwse, moderne aanzichten. U treft er veel restaurants aan, variërend van de, ook in Nederland bekende, steakhouses tot de hogere culinaire klasse. Meer dan 100 fascinerende musea die het verwachte en het onverwachte laten zien. En natuurlijk de tango, de muziek die Buenos Aires bekend maakte en die, zonder dat u het de hele tijd hoort, toch aanwezig is.

Een verblijf in Buenos Aires is goed betaalbaar. Een ticket voor de opera kost zo’n 7 euro, een diner in een goed restaurant gaat door voor pak ‘m beet 25 euro. Overnachten in een goed hotel kost circa 60 euro per kamer. Natuurlijk zijn deze tarieven het resultaat van de economische Argentijnse crisis van 2001. In een nacht verloren veel Argentijnse gezinnen meer dan 50% van hun spaartegoeden. Veel Argentijnen verlieten het land en zochten hun heil in voornamelijk de Verenigde Staten en Spanje. Ondanks deze gebeurtenissen hebben de Argentijnen, die hun land trouw bleven, hun trots niet verloren. Dit zult u merken als u zich tussen hen begeeft.

Tijdens een vijf- tot zevendaags bezoek aan de stad, laat BigSky u kennismaken met Microcentro (het hart van de stad) en de wijk La Recoleta. Ook bezoekt u San Telmo, het trendy Palermo en de voetbalverslaafde wijk “La Boca”. Desgewenst maken we ook een trip naar de befaamde ranches waar de èchte Gauchos leven. U snuift direct de Pampa’s cultuur op. Een dagtrip naar het buurland Uruguay behoort ook tot te mogelijkheden. Net als een bezoek aan het Tigre Deltagebied waar de ongerepte natuur de boventoon voert.

Met een groeps- of incentive-reis naar Argentinië biedt u uw relaties of collega’s een onvergetelijke ervaring. Hoewel u een verre reis maakt, houdt het niet in dat het automatisch een dure reis zal zijn. Buenos Aires is goed betaalbaar. BigSky Travel & Events zorgt voor de beste prijs/kwaliteitverhouding. Laat u dus eens verbazen en vraag een reis-op-maat aan naar Zuid Amerika.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: