jump to navigation

Must do’s in Egypte 16 februari 2007

Posted by univent in Afrika, Egypte, Travel.
trackback

Leerdam,

Must do #1: Duiken in Hurghada

Hurghada, aan Egypte’s Rode Zee, is een van de topbestemmingen van het land! Snorkelen en duiken is er voor zowel beginners als (ver) gevorderden een ware belevenis. Natuurlijk is het ook mogelijk om simpelweg te relaxen op het ruim 15 kilometer lange strand, maar als u het heldere water en de spectaculaire koraalriffen heeft gezien, bent u verkocht. Onder water. Daar wilt u in Hurghada zijn.

Speciaal voor incentive-groepen organiseert BigSky Travel & Events een uitgebreide, teambuildende duikcursus. U maakt kennis met de vele honderden, mooie vissoorten. Voor de echte daredevils regelen we een ontmoeting met haaien en dolfijnen. Het nachtleven in Hurghada is uitstekend. Langs de kust treft u genoeg restaurants en nachtclubs waar u zich, met uw collega’s, uitstekend kunt vermaken. En als u Hurghada eventjes achter zich wilt laten dan zorgen wij voor een rasechte kamelen en een meet & greet met de Bedoeïenen.

Must-do #2: Bezoek de Pyramiden van Giza

De Pyramiden van Giza vertegenwoordigen een van de meest indrukwekkende bouwwerken van de mens. Als een van de zeven wereldwonderen is de Grote Pyramide van Giza een van de oudste toeristische trekpleisters ter wereld. Bovendien is het veelal de belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan Egypte. Eigenlijk zijn er drie pyramiden in Giza: de Grote Pyramide van Cheops, The Pyramide van Kafhre en de kleinere Pyramide van Menkaura. Elke pyramide is het graf van een andere Egyptische koning. Vóór de pyramiden ligt de Sphinx (Abu al-Hol in het Arabisch): een enorme katachtige look-a-like die zich al door miljoenen bezoekers heeft laten bekijken.

Must do #3: Een Fellucca cruise over de Nijl

De derde must-do in Egypte is het varen met een Felucca over de rivier Nijl. Felucca’s zijn zeilboten die al sinds de oudheid gebruikt worden. Een korte zeiltocht tijdens zonsondergang is mogelijk in Cairo en Alexandria maar ook een langere cruise is mogelijk. Deze vertrekken meestal in de stad Aswan. Een Felucca is lang niet zo luxe als een cruiseschip maar, geloof ons, niets gaat er boven het zeilen in een boot die al duizenden jaren geleden ontworpen werd. Met een goede, door BigSky geselecteerde kapitein, wordt een Felucca cruise een fantastische ervaring. Probeer het eens..!

Meer informatie over een groeps- of incentive-reis naar Egypte is op aanvraag beschikbaar. Naast Hurghada, de Pyramiden van Giza en een Feluccatocht over de Nijl kunt u ook denken aan een bezoek aan Luxor, het Middeleeuwse Cairo, Abu Simbel en Sharm el-Sheikh.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: