jump to navigation

Go Frisco 25 april 2007

Posted by univent in Noord Amerika, Restaurants, Travel, USA.
trackback

Leerdam,

Dit bericht bevat niet slechts een verhaal over wat er te zien en te doen is in San Francisco. Het is een poging om u te laten zien dat een incentive-reis naar de Amerikaanse westkust niet extravagant duur hoeft te zijn. Net als veel andere toeristische Mekka’s biedt San Francisco u veel manieren om verantwoord met uw reisbudget om te gaan.

Wat is de beste reisperiode?
“The coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco” is een beroemde quote van Mark Twain. Beetje cliché, dat wel. Fout gezegd? Niet echt. Een wijdverbreid gezegde is dat San Francisco drie seizoenen kent: winter, zomer en mist. Augustus is bijvoorbeeld vaak koud en mistig. Zelfs het vuurwerk op Independence Day (4 juli) is vaak niet goed te zien door de mist. Het zeer afwisselende landschap zorgt in feite voor een microklimaat: veel delen van de stad ervaren een ander soort weer op dezelfde dag. De herfst is een mooie periode om naar San Francisco te gaan, bovendien kennen de wintermaanden een mild klimaat. Neem echter altijd een jas en sweater mee.

Kostenvoordelen in San Francisco
>> De stad is befaamd om haar Chinatown (de grootste buiten Azië). Een goed groepsdiner in Chinatown hoeft niet meer dan 10 Euro per persoon te kosten. Voor een typisch lokaal restaurant boeken wij graag een diner voor u in Pesce. Hoewel dit restaurant bekend staat als een van de beste van de de stad, dineert u hier al voor ongeveer 20 Euro per persoon.

>> Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om uw groepstransfers per touringcar te laten plaatsvinden. Echter, de Bay Area Rapid Transit (beter bekend als BART) vervoert reizigers door de gehele stad. De tarieven van de tickets zijn afhankelijk van de afgelegde afstand. Snel en direct vervoer, zonder hinderlijke en tijdrovende files.

>> San Francisco Walking Tours biedt u een gratis gids aan. Deze persoon helpt u om meer dan 70 stadsdelen te ontdekken. Hoewel de gids u niets zal berekenen is een fooi wel gewenst, zodat deze non-profit organisatie in stand gehouden kan worden.

>> Het voormalige gevangeniseiland Alcatraz is een van San Francisco’s populairste attracties. Om de gevangenis te bezoeken is geen toegangsticket nodig. Het enige dat u uit hoeft te geven is een overtocht met de veerboot. Net als Alcatraz zijn ook Fisherman’s Wharf en Union Square erg populair.

>> Net buiten San Francisco vindt u het Muir Woods National Monument. Verder noordelijk komt u in Napa en Sonoma. Deze valleien zijn befaamd om de wijnbouw. Zuidelijk van de Baai van San Francisco kunt u in Carmel en Monterrey genieten van prachtige uitzichten over de kust. Tenslotte bereikt u in een kleine dag rijden het Yosemite National Park: een absolute aanrader!

Nog een paar highlights:
>> “Ride the cable car”, een ervaring die u meeneemt naar oude tijden.
>> Jazz en Japans dineren. We boeken graag een arrangement voor u in Yoshi’s, dat volgens velen de beste jazzmuziek laat horen van de gehele westkust.
>> Twin Peaks biedt u het mooiste uitzicht over San Francisco, tenminste als het niet mistig is.
>> Wandel over de Golden Gate brug, een meesterwerk. Veel mensen nemen niet de moeite om eroverheen te wandelen. Met een overbrugging per auto mist u zoveel moois!

We hopen dat wij u hebben kunnen aantonen dat San Francisco een topbestemming is voor uw volgende incentive- of groepsreis. BigSky Travel & Events ontwikkelt uw programma op maat en zorgt er te allen tijde voor dat uw budget niet overschreden wordt. Zelfs als u denkt dat uw budget niet verder reikt dan een Europese bestemming. Neem voor een passend advies eens contact met ons op. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Groeten,
Robbert

 

%d bloggers liken dit: