jump to navigation

Lapland vanaf november 27 april 2007

Posted by univent in Europa, Finland, Hotels, Restaurants, Travel.
trackback

Leerdam,

Een incentive-reis is een veelal jaarlijks terugkerende beloning, die soms al maanden van tevoren op maat wordt ontwikkeld. Daarom is het niet zo onlogisch om tijdens deze aprilse toptemperaturen al over een winterse reis naar Noord-Europa na te denken.

De Finse plaatsen Rovaniemi en Kemi behoren tot de ultieme Europese incentive-reisbestemmingen. Om u een indruk te geven hoe uw (3-daagse) reis eruit kan komen te zien, hebben we een voorbeeldprogramma voor u ontwikkeld. Omdat BigSky de reis voor uw collega’s en relaties op maat ontwikkelt, zijn er vanzelfsprekend nog tal van aanpassingen mogelijk.

Dag 1
Uw Finse avontuur begint al op de luchthaven van Rovaniem. BigSky’s reisbegeleiding brengt uw gasten naar een speciaal gedeelte van de terminal. Daar aangekomen ontvangen al uw gasten een safari-outfit en een moderne helm. Onherkenbaar voor elkaar, maken ze zich op voor “The Snowscooter Ride”. Na instructie over hoe het apparaat bediend kan worden, begint de ontdekking van Lapland. De tocht door de besneeuwde, zingende Finse bossen en over bevroren rivieren neemt de oer-Hollandse stress zeker weg.

De tocht eindigt in het Clarion Hotel Santa Claus, een 4-sterren hotel in de dorpskern met 152 zeer goed uitgeruste kamers. Bij het betreden van de kamers valt direct de “Kuksa” op: een speciaal drinkbekertje dat de Lappen voor de rest van hun leven bij zich dragen. Ze drinken er, tijdens hun winterse tochten, alles uit. Van koffie tot wodka en van thee tot water uit de beekjes.

Later op de avond van de eerste dag, nemen we u mee naar de “Bear’s Den”, een houten huis dat middenin het bos ligt. Nabij het haardvuur vindt het diner plaats, ondersteund door sfeervolle live-muziek. Het aardige van een diner in “Bear’s Den” is dat u hier voorafgaand aan het diner nog eventjes van de sauna kunt genieten.

Dag 2
De snowscooters staan gereed voor een nieuwe belevenis. Ook deze tocht leidt u door het uitgestrekte Finse landschap. De tocht wordt enkele malen onderbroken om te genieten van het mooie uitzicht. De tocht van vanochtend eindigt op een rendierboerderij.

Het houden van een rendierboerderij is een veelvoorkomende methode van levensonderhoud in Lapland. Omdat het rendier een halfwild dier is, leven ze in de bossen en wouden. Ze worden slechts twee keer per jaar samengebracht. De rendierboer selecteert dan zorgvuldig de dieren die geschikt zijn voor het trekken van sledes en deelname aan rendierraces. Naast uitleg over dit bestaan, de behuizing van de boeren en een aantal rendierdemonstraties bent u aan de beurt om een tocht met een rendier te gaan maken. Als u hierin slaagt, ontvangt u het rendier-rijbewijs..!

Van de rendierboerderij leidt de snowscootertocht u naar een Huskyboerderij alwaar u door minimaal 100 Siberische Husky’s blaffend welkom wordt geheten. Hier wordt een typisch Lapse lunch geserveerd die bestaat uit Rendier Stew en gepofte aardappelen. Omdat het in de wintermaanden erg koud is, vindt de lunch plaats rondom de grote haard van de boerderij.

Tijdens een glas warme drank vertellen de Huskyboeren u van alles over de honden: hun natuur, de methode van training en hun afkomst. Husky’s zijn geweldige fans van koud weer en zijn dol op rennen en sleetrekken. Daarom maken uw gasten ook een huskytocht. Ze worden voortgetrokken door zo’n twaalf honden. Na een dag vol frisse lucht bieden wij uw gasten de gelegenheid om wat bij te komen in het hotel. Een geweldige avond volgt!

Op uw tweede avond in Finland dineert u in Snowland! Open vuur, kaarsen en fakkels zorgen voor een sfeervolle omgeving die gekenmerkt wordt door ijs. Het restaurant is een iglo en de tafels en stoelen zijn gemaakt van ijs. Diverse ijssculpturen dienen ter decoratie. Een onvergetelijk restaurant.

Dag 3
In de ochtend wacht een touringcar uw gasten op om ze te transfereren naar het plaatsje Kemi, waar een ijsbrekercruise voor een krakend hoogtepunt van uw reis zal zorgen.

De winter in Kemi duurt zo’n zes maanden. Temperaturen van -40 graden zijn niet vreemd en zorgen voor anderhalve meter ijs op zee. De vaarroutes naar de noordelijke havens moeten opengehouden worden. Hiervoor zorgen gigantische ijsbrekers. De ijsbreker “Sampo”, die gebouwd werd in 1961, diende 27 jaar lang op de open zee. Nu is het een cruiseschip, die uw gasten mee zal nemen op een tocht door de “Arctic”. De buitenkant van Sampo ziet er ruig en stoer uit, maar de binnenkant is sfeervol ingericht met comfortabele lounges, bars en restaurants. Per tocht kunnen circa 80 personen mee. Onder begeleiding van gidsen wordt u in staat gesteld om het gehele schip te aanschouwen, van de brug tot de motorruimte. Na afloop van de tocht ontvangt iedereen een Poolnavigatie-certificaat.

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht (in de avond van de derde dag, of in de ochtend van de vierde) bieden wij u op de slotavond een diner aan in Restaurant Hullun Mylly, een houten huis dat in het centrum van Kemi ligt. Het huis diende in vroeger tijden als gemeentehuis en rechtbank. Inclusief de inpandige bar “Tupa” biedt het restaurant plaats aan 120 personen.

Op de slotavond overnacht u in Hotel Cumulus Kemi: een ideale plaats voor een rustige nacht na een paar dagen vol avontuur.

BigSky’s reisteam heeft al vele reizen naar Lapland georganiseerd -veelal tussen november en medio april- en is bedreven in het ontwikkelen van een actief avontuur-op-maat. Neem gerust contact met ons op. Vul het onderstaande formulier in. We nemen direct contact met u op!

Groeten,
Robbert

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: