jump to navigation

7 Wereldwonderen 23 juli 2007

Posted by univent in Algemeen, Travel.
trackback

Leerdam,

Al eeuwen lang zijn de 7 antieke wereldwonderen een begrip voor elke reiziger. Hoe graag we ze u ook willen laten zien, het is nu eenmaal een feit dat er nog slechts één van deze wonderen te aanschouwen is: de Piramide van Cheops. De overige zes zijn inmiddels allemaal verdwenen.

Voor de Oude Grieken had het getal 7 een magische betekenis. Ze kenden immers 7 planeten, 7 kleuren, 7 weekdagen en 7 wetenschappen. Bovendien bleek een gemiddeld mens zich 7 dingen tegelijk te kunnen herinneren.

Alle 7 wereldwonderen bevonden zich binnen de veroverde grenzen van Alexander de Grote, hoewel twee ervan -de Piramide van Cheops en de Hangende Tuinen van Babylon- niet door Grieken zijn gebouwd.

Een overzicht van de antieke 7 wereldwonderen:

1. Piramide van Cheops
2. Kolossus van Rhodos
3. Hangende Tuinen van Babylon
4. Mausoleum van Halicarnassus in Klein-Azië
5. Pharos van Alexandrië
6. Beeld van Zeus te Olympia
7. Tempel van Artemis in Klein-Azië

(De 7 wereldwonderen (van links naar rechts, boven naar beneden): Piramide van Cheops, Hangende tuinen van Babylon, Tempel van Artemis, Beeld van Zeus te Olympia, Mausoleum van Halicarnassus, Kolossus van Rhodos en de Pharos van Alexandrië – foto afkomstig van Wikipedia)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Op de website new7wonders.com liep van augustus 2006 tot de middernacht van 6 juli 2007 een verkiezing van de lijst van De 7 Nieuwe Wereldwonderen. Een groep specialisten had een lijst van 77 bouwwerken teruggebracht tot 21 nominaties. Volgens het organiserende bedrijf hebben meer dan 100 miljoen mensen via internet en SMS hun stel uitgebracht.

De lijst van 7 Nieuwe Wereldwonderen (die geen volgorde van belangrijkheid kent) bestaat vanaf 07-07-07 uit:

1. Chichén Itza, Mexico
2. Christo Redentor (Christ Redeemer), Brazilië
3. Romeinse Colosseum, Italië
4. Chinese Muur
5. Machu Picchu, Peru
6. Rotswoningen te Petra, Jordanië
7. Taj Mahal, India

Eigenlijk stonden ook de Piramiden van Cheops op de lijst om verkozen te worden. Al gauw kwam er commentaar op deze werkwijze. De piramiden vormen namelijk het enige overgebleven antieke wereldwonder. De piramiden werden daarom uit de lijst gehaald. Toch werd besloten om ze nog steeds “wereldwonder” te noemen. Daarom zijn er vanaf de datum van verkiezing 8 wereldwonderen.

De komende tijd besteden we op deze website meer aandacht aan de 7 Nieuwe Wereldwonderen. Wellicht leidt uw volgende groeps- of incentive-reis wel naar Mexico, Italië of Brazilië..!

Neem eens contact met ons op. We vertellen u graag meer over de ongekende mogelijkheden rondom groeps- en incentive-reizen. We zijn immers specialist op dat gebied.

Groeten,
Robbert van den Bosch

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: