jump to navigation

Scary incentives 5 november 2007

Posted by univent in Bulgarijë, Europa, Letland, Roemenië, Rusland, Travel, Tsjechië.
trackback

Leerdam,

Overweegt u om de komende maanden naar Oost Europa te reizen? Of twijfelt u nog en heeft u wat aanmoediging nodig? In de wintermaanden naar het oosten van Europa is minimaal net zo leuk en interessant als in andere jaargetijden. De goede bereikbaarheid en het, overwegend, aantrekkelijke prijspeil zorgen ervoor dat de Oosteuropese landen in uw shortlist van toekomstige reisbestemmingen behoren te staan.

Het interessante aan Oost Europa komt veelal tot uitdrukking als u de geschiedenis ervan induikt. Zoals algemeen bekend stond het voormalige oostblok niet bekend om haar humane karakter -alhoewel men er zelf anders over dacht-. Veel van deze inhumane relikwieën zijn bewaard gebleven, of verzameld in een museum. Noem het spannend, eng of angstaanjagend maar uw gasten zullen een bezoek aan een van de 8 ‘scary incentives’ zeker waarderen.

Onderstaand treft u een aantal tips in de Tsjechische Republiek, Rusland, Letland, Roemenië en Bulgarije.

1. Sedlec Ossuarium, nabij Kutna Hora – Tsjechische Republiek

Het ossuarium is een van de meest spannende locaties in Tsjechië. De Rooms Katholieke kapel is vrijwel geheel bekleed met menselijke botten. Het resultaat is zowel mooi als griezelig. Wat u erg aan zal spreken is de prachtige kroonluchter die gemaakt is van menselijke skeletten, botten en schouderbladen (meer informatie, klik hier).

2. Capuchin Crypt, Brno – Tsjechische Republiek

In dit Kapucijner Klooster treft u de gemummificeerde lichamen aan van veel invloedrijke en religieuze personen. De griezelige overblijfselen zijn verbazingwekkend goed intact gebleven. Tijdens uw bezoek aan de crypte ziet u onder meer de ingezonken wangen en leerachtige huid van de huidige bewoners (meer informatie, klik hier).

3. Kunstkammer Museum, St. Petersburg – Rusland

De Kunstkammer heeft meer te bieden dan anatomische tentoonstellingen want haar wetenschappelijke verzameling van skeletten van Siamese tweelingen, reuzen, beschermde dieren en menselijke lichaamsonderdelen èn de verzameling van historische medische instrumenten zorgt ervoor dat het behoort tot de meest angstaanjagende attracties van Oost Europa. De verzameling gaat terug tot de tijd van Peter de Grote. Het in het echt aanschouwen is vele malen spannender dan het zien van de foto’s op de Kunstkammer website.

4. Lenin’s Mausoleum, Moskou – Rusland

Niet eng maar wel sinister, dat is het resultaat van het zien van Lenin’s Mausoleum. De tombe zelf is gemaakt van zwart steen. Het lijkt erop dat de stenen licht absorberen in plaats van weerkaatsen. De soldaten die de tombe bewaken, bewegen net zomin als Lenin zelf. Lenin is verschrompeld maar z’n grijze pak is netjes en schoon. Eigenlijk is Lenin een griezelige versie van Doornroosje – onder glas zodat bezoekers naar hem kunnen kijken zonder zijn lichaam schade te berokkenen (meer informatie, klik hier).

5. Torture Museum, Praag – Tsjechische Republiek

Het Praagste Martelmuseum geeft uw gasten zeker de rillingen. Het kleine museum laat circa 60 oude marteltoepassingen zien die door geheel Europa gebruikt werden. Tijdens een bezoek aan het martelmuseum vraagt u zichzelf niet eens zozeer af waarom u het museum bezoekt, maar bent u dankbaar dat u in de Twintigste Eeuw geboren bent in plaats van (veel) vroeger (meer informatie, klik hier).

6. Letland’s Gevangenishotel, Liepaja – Letland

In het Karosta Gevangenishotel kunnen gevangenen (lees: bezoekers) zich onderwerpen aan het oude Sovjet gevangenisregime. Uw gehele verblijf staat in het teken van detentie in Oostblok stijl. De bewakers behandelen u nog echt als gevangene, hoewel de fysieke mishandeling ontbreekt. Comfort is niet de doelstelling van uw verblijf. De indrukwekkende gevangenisomgeving daarentegen wel (meer informatie, klik hier).

7. Dracula leeft nog steeds in Roemenië

Vlad III (bijgenaamd: Vlad de Spietser of Vlad Dracula) was een heerser in het Middeleeuwse Roemenië. Hij hield ervan om zijn tegenstanders op verschillende manieren te straffen, waaronder het verticaal spietsen van nog levende personen. De figuur Dracula wordt door legendes omgeven. De locaties die in verband gebracht worden met hem worden alom beschouwd als spannend. Vergeet overigens niet dat veel Roemenen nog steeds geloven in vampieren en dat dit bijgeloof deel uitmaakt van de lokale folklore (meer informatie in een eerder bericht op onze website).

8. Museum van Medicijngeschiedenis, Varna – Bulgarije

Het Historisch Medisch Museum (ook bekend als: Museum van Medicijngeschiedenis) in het Bulgaarse Varna biedt een collectie van oude medische apparaten, antieke tandtechnische toepassingen en Middeleeuwse skeletten die destijds bij leven doorboord werden. Het enge in dit museum komt in u boven als u zich voorstelt hoe het leven was zonder pijnstillers, verdovingen en antibiotica (meer informatie, op aanvraag beschikbaar).

Bovenstaande ‘scary tips’ kunnen onderdeel uitmaken van uw gehele buitenlandse evenement of Business Game. Er zijn nog veel meer vergelijkbare plaatsen te vinden, door heel Europa. Neem dus eens contact op met ons. We vertellen u graag meer.

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: