jump to navigation

Top 10 Extreme Hotels 14 februari 2008

Posted by univent in Chili, India, Mongolië, Spanje, Sri Lanka, USA, Wales, Zweden, Zwitserland.
trackback

Leerdam,

De meeste hotels proberen elkaar de loef af te steken. De een nog hipper dan de ander en de ander biedt een nog betere service dan de rest. Luxe, daar gaat het veelal om. Logisch natuurlijk, want u neemt uw beste medewerkers en relaties mee op reis. Niets dan het beste voor hen. Maar sommige hotels zijn fantastisch en origineel om geheel andere redenen. Ze zijn uniek en bieden uw gasten de mogelijkheid om een ultieme ervaring te beleven. Op en onder de aarde! BigSky.nl heeft tien “Extreme Hotels” voor u geselecteerd. Houd er rekening mee dat roomservice kan ontbreken, dat u dagenlang geen andere gasten zult aantreffen en dat u veel moeite zult moeten doen om er te komen.

#1 – Baron Island, Murcia – Spanje

Een half uur uit de zuidkust van Spanje ligt Baron Island: een voormalig Koninklijk jachtterrein van Koning Amadeo van Saboya. Dit (bijna) 1 vierkante kilometer grote natuurgebied biedt u niet alleen exclusiviteit maar ook een 5-verdiepingen hoge uitkijktoren die rond 1950 gebouwd werd door Frank Lloyd Wright. U kunt met 14 personen terecht in de cottages, jachtlodge en uitkijktoren. U krijgt er uw eigen bedienend personeel, tennisbaan en privéstrand bij. Windsurfen, snorkelen, waterskiën, catamaranzeilen in overvloed!

# 2 – Green Magic Treehouse Resort, Kerla – India

U bereikt het resort nadat u kilometers gereden heeft door koffie-, gember- en peperplantages. Green Magic Treehouse is een droom die tot leven komt. Twee boomhutten -eentje op 30 en de ander op 35 meter hoogte- die op ingenieuze wijze gebouwd werden door Indiase stamleden. De dubbeldekkerhutten (slaapkamers zijn boven en bereikbaar via een wenteltrap) zijn prachtig ingericht en rondom voorzien van een veranda. Toiletten, koude douches.. Het is er allemaal. Soms bewegen de hutten! Blijft u liever met beide benen op de grond? Ook mogelijk, en wel in de eco-lodge.

#3 – Ice Hotel – Jukkasjârvi – Zweden

Een ècht cool hotel. Het is er letterlijk koud. Het hotel is volledig opgebouwd uit sneeuw en ijs en wordt elke winter opnieuw opgetrokken. Een monument, dat een filmkamer, kapel en slaapkamers bevat. De bedden zijn zelfs bevroren. Maar vrees niet, de speciaal ontworpen thermische slaapzakken op rendierhuiden houden u warm. Een bezoek aan de Absolut Icebar mag niet ontbreken tijdens uw verblijf in Jukkasjârvi. De drankjes worden geserveerd in ijsglazen.

#4 – Jules Undersea Lodge, Key Largo – Florida (V.S.)

Wilt u weleens ondervinden hoe het is om onder water te wonen? Jules Undersea Lodge is een origineel onderwater-onderzoekcentrum. Gebaseerd op de fantasiewereld van Jules Verne natuurlijk..! Buiten is het nat, maar binnen (u duikt naar de ingang van de lodge) blijft u droog. De zeekok zorgt voor uw culinaire wensen. U hoeft gedurende een meerdaags verblijf niet eens naar buiten.

#5 – Kokopelli’s Cave, Farmington – New Mexico (V.S.)

Kokopelli werd oorspronkelijk gebouwd als een geologisch onderzoekcentrum. Een stuk van een berg werd opgeblazen en sindsdien kunt u op zo’n 25 meter onder de top genieten van een prachtig uitzicht over vier Amerikaanse staten (“Four Corners”). Alles in Kokopellis is authentiek (met uitzondering van de jacuzzi). De ceremoniële kiva (kamer waar religieuze rituelen plaatsvinden) is het bewonderen waard en op het deck bekijkt u de zonsondergang.

#6 – The Lighthouse, Llandudno – Wales

Dit gebouw, dat in 1862 gebouwd werd, wijkt af van de ‘normale’ vuurtorens. Het kalkstenen bouwwerk ziet eruit als een kasteel dat op een klif ligt. Tot 1985 was het in gebruik als vuurtoren. Nu is het een echte Bed & Breakfast met uitzicht over de Ierse Zee. Het meest opmerkelijke aan het gebouw is het panorama-uitzicht in de ontbijtzaal. U kijkt 110 meter naar beneden! The Lighthouse wordt omringd door het Great Orme Country Park.

#7 – Robinson Crusoe Island, Chili

Overnachten in het voormalige verblijf van Alexander Selkirk? Klinkt niet zo interessant, nietwaar? Totdat u erachter komt dat Selkirk de inspirator was voor Daniel Defoe’s Robinson Crusoe. Reizigers die bereid zijn om de tocht te ondernemen naar Robinson Crusoe Island (langs de kust van Chili) overnachten in dezelfde grot waarin Selkirk gedurende vier jaar wist te overleven. In 1709 werd hij gered. Robinson Crusoe Island is een rustig eiland en het verhaal dat u mee naar huis neemt, is fantastisch.

#8 – Taprobane Island, Weligama – Sri Lanka

Gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw door een graaf, die afstamt van een van Napoleon’s generaals. Later was het eiland eigendom van de schrijver Paul Bowles (de auteur van het hier geschreven “Spider House”). Een tienduizend vierkante meter groot prive eiland met slechts een luxe villa erop. Vijf slaapkamers op een kleine afstand van de kust van Sri Lanka. U kunt op het eiland lopen, maar een olifant als vervoermiddel is veel leuker. Vanuit vrijwel elk punt in de villa kijkt u uit over de oceaan. Tijdens een verblijf op Taprobane Island wordt u ondersteund door onder meer een huishoudelijke dienst, een kok en een tuinman.

#9 – Three Camel Lodge, Gobi – Mongolië

In Mongolië treft u gers aan (traditionele tenten die door de oorspronkelijke Nomaden bewoond worden). Maar in tegenstelling tot de gers die u normaliter tegen zult komen zijn de gers van de Three Camel Lodge erg stijlvol. Uitgerust met houtkachels en prachtig geschilderde meubels zijn ze gelegen in de schaduw van een 47-miljoen jaar oude vulkanische hoogte in het Gurvansaikhan National Park. Het ecologische kamp beschikt over een mooie, goed gevulde bar. Lekker bijkomen na een kamelentocht.

#10 – Whitepod Eco-Resort, Les Cerniers – Zwitserland

Het resort is alleen toegankelijk met ski’s of middels een lange wandeling. Op ruim 1.600 meter hoogte ervaart u de echte Zwitserse Alpen. Het kamp bestaat uit twaalf koepelvormige tenten (iglo-style) die bevestigd zijn op houten platforms. Ze liggen rondom een 19e eeuws Alpchalet. Elke tent beschikt over een houtkachel en heeft haar eigen terras. Als het sneeuwstormt is de tent bestand tegen windstoten van 210 kilometer per uur. Het majestueuze uitzicht over de besneeuwde bergen en de enorme variëteit aan wintersporten (waaronder ijsklimmen, cross country skiën en hondenslee-tochten) staan garant voor een onvergetelijke ervaring.

Bovenstaande 10 “Extreme Hotels” zijn door BigSky.nl te implementeren in uw groeps- of incentive-reis. Natuurlijk kunnen ze ook fungeren als centraal middelpunt van een voor u te ontwikkelen Business Game. Neem gerust eens contact met ons op om meer over de vele mogelijkheden te vernemen.

Groeten,
Robbert

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: