jump to navigation

Tien keer Toscane 20 februari 2008

Posted by univent in Europa, Italië, Travel.
trackback

Leerdam,

Rome is onze meeste bezochte Italiaanse incentive-reisbestemming. De populariteit van Rome is enerzijds te danken aan de Bernini Game. Anderzijds biedt de stad u als bezoeker natuurlijk ongekende mogelijkheden om er een onvergetelijk verblijf van te maken.

Toscane is een goede nummer 2. Haar prachtige landschap, de historische steden & dorpen, haar kunst en perfecte wijnen lokken steeds meer incentive- en groepsreizigers. De goede en scherpgeprijsde vliegverbindingen naar Pisa (Florence) maken Toscane beter bereikbaar dan voorheen.

Om u een indruk te geven van het moois dat Toscane (kaart) te bieden heeft, hebben wij 10 highlights voor u op een rijtje gezet.

#1 – Florence

Florence is een van de belangrijkste Renaissancistische kunstcentra ter wereld. Haar ‘Duomo’ en baptisterium zijn geweldig. Net als het grote piazza overigens, dat dagelijks door veel mensen bezocht wordt. Florence heeft veel interessante musea met prachtige schilderijen en beeldhouwwerken. Ook de ‘Medici’ paleizen en tuinen zijn uw bezoek meer dan waard.

#2 – Siena

Siena is een klassiek Middeleeuws, Toscaans stadje dat beroemd is om haar ventilatorvormige piazza: Piazza del Campo. Ook de zomerse paardenrace “Il Palio” is befaamd. De hoge beltoren -Torre del Mangia’ domineert het Piazza del Campo. Net als Florence beschikt Siena ook over prachtige kathedralen en musea.

#3 – San Gimignano

San Gimignano (bijnaam: “Stad van de mooie Torens”) is een ommuurd Middeleeuws stadje dat bekend is om haar veertien torens, die een prachtige skyline vormen als u haar bekijkt vanaf het omliggende platteland.

#4 – Lucca

Ook Lucca is ommuurd. Haar Middeleeuwse muren zijn nog immer in perfecte staat. Bovenop de heuvels ziet u de vele loop- en fietspaden. De tuinen, van bovenaf gezien, zijn erg goed aangelegd en onderhouden. In een van de vele restaurants maakt u kennis met de echte Toscaanse keuken.

#5 – Pisa

Pisa, in het noorden van Toscane, is bekend om haar scheve toren. Toch mag u het Middeleeuwse stadscentrum, de mooie ‘Duomo’, het baptisterium, de parken, standbeelden, de woningen van Lord Byron en Shelley niet missen. Net als een tocht langs de rivier overigens.

#6 – Cortona

Cortona is een Toscaans heuveldorp dat beroemd werd in het boek “Under the Tuscan Sun” van Francis Meyers. Het dorp is omgeven door Etruskische muren die ongeveer 3.000 jaar oud zijn. Veel historie is bewaard gebleven, waaronder de vele statige gebouwen uit de Middeleeuwen. De mooie uitzichten maken van Cortona een regelrechte must-do.

#7 – Chianti wijn regio

De Chianti regio ligt tussen de steden Florence en Siena en is een interessant gebied om te bezoeken. Naast wijn vindt u er ontelbare pittoreske dorpjes, wijnhuizen en een prachtig landschap.

#8 – Montepulciano

Montepulciano is het meest bekend om haar wijn, genaamd ‘Vino Nobile’. Het stadje heeft een van de meest indrukwekkende pleinen van Toscane. De Renaissancistische gebouwen maken het plaatje compleet. Vlakbij ligt Montalcino, alwaar u in een geweldig kasteel wijn kunt proeven.

#9 – Pienza en Val d’Orcia

Pienza, ontworpen als “de ideale stad”, is een Renaissancistisch dorpje in de Val d’Orcia. Pienza is bekend om haar pecorinokaas, het Piccolomini paleis en het balkon van waaraf u de vallei in kunt kijken. Val d’Orcia staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

#10 – Versilia (Toscaanse kust)

De stranden in het Versilia gebied grenzen aan erg schoon water en interessante dorpjes. Op de achtergrond ziet u de Apennijnen waaruit het beroemde marmer gewonnen wordt.

Toscane dus (lees een eerder bericht hier). Net als Rome een meer dan interessante reisbestemming. Bovenstaande omschrijvingen bevatten slechts de meest belangrijke trekpleisters. Wilt u meer weten over een reis naar Toscane, of wilt u een reisprogramma ontvangen? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer!

Groeten,
Robbert

%d bloggers liken dit: