jump to navigation

Hard Days Night 4 maart 2008

Posted by univent in Engeland, Europa, Hotels, Travel, UK.
trackback

Leerdam,

In januari 2008 was het zover. “The Hard Days Night Hotel” opende haar deuren. Het hotel, dat geheel in Beatles style is opgetrokken, ligt in het centrum van Liverpool – op een steenworp afstand van de wereldberoemde Cavern Club. In deze club ligt de oorsprong van de enorme populariteit van The Fab Four.

Het Hard Days Night Hotel wordt geclassificeerd als 4-sterren hotel en heeft 110 kamers, elk met haar eigen Beatles thema. De kamers zijn ontworpen door een van de beste wandschilderaars ter wereld: Shannon. De muurschilderingen zijn ook te aanschouwen in de publieke delen van het hotel en visualiseren de geschiedenis van de band.

Tenslotte zal het hotel ruimte bieden aan twee bars, twee conferentiezalen voor onder meer zakelijke evenementen, een trouwkapel, executive suites en twee penthouses: de McCartney en Lennon suites. De Lennon suite is uitgerust met een witte piano! Het hotelrestaurant (“Blakes”) heeft haar eigen exclusieve ingang en de muren van dit etablissement worden voorzien van beelden die terug te vinden zijn op de hoes van het Sgt. Pepper album dat werd ontworpen door Sir Peter Blake.

Een van de redenen om het, ruim 35 miljoen Euro kostende, hotel in 2008 te openen is de uitroeping van Liverpool als Culturele Europese Hoofdstad van het komend jaar. De interesse in een verblijf in het hotel is immens. Vanuit de gehele wereld zullen Beatles fans naar het noordwesten van Engeland komen.

Wilt u uw collega’s of relaties trakteren op een aantal onvergetelijke dagen in Liverpool? Eventueel aangevuld met een bezoek aan Anfield Road, de thuisbasis van Liverpool FC die in de toekomst plaats zal maken voor het nieuw te bouwen Stanley Park Stadium? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.

Groeten,
Robbert

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: