jump to navigation

Top 10 Nieuwe Bestemmingen 26 maart 2008

Posted by univent in Afrika, Azië, Duitsland, Europa, Iran, Marokko, Midden Oosten, Mozambique, Travel, Vietnam.
trackback

Leerdam,

Wat staat er op uw reiskalender in de komende twaalf maanden?

U zult merken dat het steeds moeilijker wordt om een reisbestemming te kiezen die voor al uw gasten speciaal is. Daarom bieden we u een overzicht van nieuwe bestemmingen. Van trendy tot avontuurlijk en van luxe tot back-to-basic. Onderstaand treft u de nummers 10 tot en met 6 aan. In een volgend bericht melden we u de 5 meest in het oog springende, nieuwe reisbestemmingen voor 2008.

#10 – Essaouira, Marokko

Marrakech trekt jaarlijks veel reizigers. Om de drukte te ontwijken kunt u overwegen om de Marokkaanse havenstad Essouira op uw shortlist te plaatsen. Het oude binnenstadje en de uitmuntende watersport faciliteiten zijn aanlokkelijk, maar ook een onvergetelijk bedrijfsfeest kan hier plaatsvinden. Essouira heeft inmiddels redelijke bekendheid verkregen vanwege het jaarlijkse Gnaoua en World Music Festival dat al 10 jaar lang in juni georganiseerd wordt.

#9 – Ho Chi Minh City, Vietnam

Zo’n drie decennia na de val van Saigon is Vietnam een onvergetelijke stop geworden voor golfliefhebbers. Gedurende de afgelopen tien jaar zijn oude golf courses in ere hersteld -waaronder de Dalat Palace Golfclub– en zijn nieuwe courses -bijvoorbeeld de Oceans Dunes Golfclub nabij de Zuid-Chinese Zee- geopend. De laatste is ontworpen door golflegende Nick Faldo. Nog te openen is de “Montgomerie Links”, vlakbij China Beach – en deze course is de eerste Vietnamese golfbaan die ontworpen werd door nog zo’n legende: Colin Montgomerie.

#8 – Mozambique

Sinds haar onafhankelijkheid in 1975 is Mozambique veranderd. Was het destijds een door oorlog verscheurd land – nu is het een van Afrika’s succesverhalen. Bijna 2.500 kilometer kustlijn, vol fascinerende uitzichten. De milieuvriendelijke lodges werden gebouwd langs de Bazaruto Archipel, waar zeekoeien, koraal en mangrove bossen nog ongerept kunnen leven. Verderop noord vindt u de Guludo Beach Lodge alwaar 9 luxe strandtenten wachten op uw overnachting.

#7 – Iran

De As van het Kwaad? Het is maar hoe je het noemt. Perzische schatten en olijfgroene woestijnvlaktes liggen op u te wachten. Dit voorjaar maakt het luxe cruiseschip Silversea een aantal stops in de Iraanse havenstad Bandar Abbas – op haar weg naar Dubai. Een lange trip is ook mogelijk. In dat geval reist u vanuit de hoofdstad Teheran -door het ooit verboden landschap- naar Shiraz en Isfahan.

#6 – Sylt, Duitsland

Aan de westkust van Denemarken ligt Duitsland’s jetset eiland. Het T-vormige eiland is al jarenlang populair onder de Duitse beroemdheden, waaronder TV-persoonlijkheden en sportsterren. De pittoreske huisjes en designer-stores zorgen voor een trendy, idyllisch gevoel. Sinds een tijdje is het eiland ook via een luchtverbinding te bereiken, dankzij low-cost carrier Air Berlin.

Wilt u meer informatie over bovenstaande, nieuwe reisbestemmingen? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer. Bovendien kunt u -als u ons e-mailt of belt- nu al te weten komen welke bestemming er bovenaan de 2008-lijst prijkt.

Groeten,
Robbert

E-mail ons direct:

%d bloggers liken dit: